Tid til haverenovering

Vi kan hurtig godt blive enig om at man er privilegeret, hvis man har privat have, som man kan hoppe rundt i som det passer én selv. Vi kan også hurtigt blive enige om at have tager ens tid. Det er noget der skal investeres i – ikke kun økonomisk. Hvis man er have ejer, så skal man investerer kærlighed i det. Jo mere kærlighed og håndværk man investerer, jo mere værd vil haven få. Forskellige tider på året kan haven istandsættes. Man kan også få hjælp til at renoverer haven – give den en make over. Det kan være svært at overskue det hele selv. Og de fleste bliver overrasket over hvor lang tid det kan tage at sætte en have i stand.

 

En haverenovering kan indeholde alt lige fra nye hække, planter, træer til nye have møbler og terrasse. Det handler egentlig om at designe din have så den opfylder dine behov. Du kunne under en haverenovering, lave et halvtag hvor du året rundt kunne grille? Det er kun et forslag – det er dig der tager den endelige beslutning.

 

Før man går i gang med haverenovering kan det betale sig at planlægge det – trin for trin. Det er en måde at få et overblik på. På den måde ved du også hvor lang tid du skal sætte af til enkelte ting og du vil arbejde målrettet. Denne arbejdsmetode vil også motiverer dig undervejs, du vil opnå små sejrer – selvom du stadig mangler en del der skal laves.

 

Hvordan sætter man haven i stand?

 

Det er egentlig noget mærkelig noget at sige. En have er i stand, hvis du som ejer og forbruger af haven er tilfreds. Så der er ingen faste retningslinjer for, hvordan og hvornår en have er i stand. Det er kun dig og dine behov der sætter grænser.

 

Du kan forme din have som du ønsker dig – hvis du har en lille have, kan du bruge et hvert hjørne effektivt, så det ser større ud. Hvis du har en større have kan du med fordel inddele den i sessioner, så du et sted sidder og læser, et sted hvor du kan være fysisk aktiv, hvis der er børn i familien kan du med fordel lave et lege hjørne og meget andet. Det er dig der bestemmer.

 

Gør din have klar til sommer og vinter – sæt din have i stand, så du kan bruge det hele året rundt.

Skriv et svar